Exile

Manuel García en Mercado de la Musica Viva de Vic

Gracias a Litus de Propaganda Pel Fet!, que nos envió una copia del comunicado, nos enteramos de la participación de Manuel García en el concierto inaugural del Mercado de la Música Viva que se realiza la ciudad de Vic (Paisös Catalans). A continuación el comunicado.

eXile: amb Guillamino i Manuel García
Un projecte d’intercanvi cultural entre Catalunya i Xile.
Espectacle inaugural del Mercat de la Música Viva de Vic 2007
Dijous 13 de setembre / 20h00 / Cinema Vigatá

La producció inaugural del MMVV’07 ens parla de memória, de pérdua i del sentiment d’estrangeria. Peró també és un himne a la solidaritat, la cooperació i l’esperança, ja que en la tragédia de l’exili també está  escrita la cara humana i generosa dels pobles que acullen els exiliats.

El repertori d’eXile neix de la poesia de l’escriptor catalá  Pere Quart i del xilé Pablo Neruda, i s’ha completat amb cançons de Víctor Jara, Silvio Rodríguez i Lluís Llach que ja formen part de la memoria col·lectiva.

Tot aixó des de l’óptica i la sensibilitat de músics de les noves generacions: Guillamino i Manuel García encapçalen una banda formada per músics emergents tant de Catalunya com de Xile.

Pau Guillamet, “Guillamino” (Barcelona, 1976) va i ve de la cançó a l’electrónica transitant per diferents camins. La seva discografia la formen els treballs “1 dia” (Bankrobber 2003), “Somnis de llop” (2005) i el recopilatori internacional “Atzavara” (Third-Ear 2006). Ha buscat el vincle entre sardana i música moderna a l’espectacle “Música de Ball” i acaba de publicar el llibredisc “En/doll” amb el poeta Josep Pedrals. Gilles Peterson i el mític John Peel el van punxar a la BBC.

Manuel García (Arica, 1970) ha liderat la influent banda Mecánica Popular, amb qui ha publicat tres discos a cavall entre el rock i la trova xilena. En paral·lel, ha publicat el disc en solitari “Pánico” (Alerce), nominat al premi Altazor 2007 -el guardó més important de les arts a Xile- i escollit per Rolling Stone Chile entre els 10 discos de l’any. També s’han inclós cançons seves en documentals recents com “Actores secundarios” i “La ciudad de los fotógrafos”.

Músics

Manuel García: Veu i guitarra
Pau Guillamet: Veu, guitarra i ordinador
Jordi Rudé: Guitarra, ordinador i veus
Miquel Sospedra: Baix
Toni Molina: Bateria
Sisu Coromina: Saxo
Alejandro Soto: Piano i acordió
Fernando Stern: Violí, guitarra i quena

Direcció musical
Pau Guillamet i Manuel García

Direcció artística
Manel Montañés

Una producció del MMVV amb la col·laboració de Seacex, Agéncia Espanyola de Cooperació Internacional i Institut Ramon Llull

Informació i contractació: Bankrobber
Contacte: bankrobber@bankrobber.net
Marçal 669681394 / Xavier 657817244

Esta entrada fue publicada en Conciertos. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *